In 2021 mochten wij bij onze Borstelfabriek M.J.J. Lurvink b.v. 200 kaarsjes uitblazen! Het mooiste cadeau kwam in november j.l. van Koning Willem-Alexander; hij beloont de zesde generatie Lurvink met het predicaat: “bij koninklijke beschikking hofleverancier.”

Op 18 februari 2022 werd het predicaat officieel uitgereikt. Het was een prachtige middag met alle medewerkers, vrienden en familie. We kunnen niet trotser zijn op de medewerkers, onze fabriek en onze producten.

Foto Jan Oberink

Onze fabriek kan met recht een familiebedrijf genoemd worden en wordt al zes generaties lang doorgegeven. Al vanaf begin 19e eeuw begonnen meerdere zoons van Jan Lurvink (1747) met het fabriceren van alle mogelijke soorten borstels, bezems, handstoffers, zaalvegers enz. voor zowel huishoudelijk als industrieel gebruik.

Sinds 2010 staat de zesde generatie Lurvink aan het roer van de fabriek. Martin Lurvink jr. de huidige eigenaar, heeft in 2010 op 25-jarige leeftijd noodgedwongen de leiding op zich genomen door het overlijden van zijn vader. In de 200 jaar die het bedrijf telt is er ongelooflijk veel veranderd. Van voornamelijk handwerk, een huisnijverheid, is de borstelfabriek anno 2022 een innovatieve, computergestuurde en toekomstgerichte fabriek geworden. Uniek in de regio en uniek in Nederland. Vanaf het begin is de borstelfabriek gevestigd in Aalten. We voelen ons dan ook betrokken bij de gemeenschap en we proberen waar we kunnen een steentje bij te dragen. Dit resulteert in verschillende projecten, donaties en sponsoring binnen de gemeente. Naast onze vaste medewerkers hebben we binnen de fabriek ruimte voor dagbesteding van een groep mensen met een verstandelijke beperking. Deze dagbesteding wordt verzorgd door Stichting Estinea. Lees meer over het ontstaan van onze fabriek>

Heeft u vragen over een van onze producten?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. Dat kan op verschillende manieren.
Neem contact op